Müşteri
Istek gönder Bodrum+20Погода в Бодруме
Döviz Kurları: EUR/TRY - 34.72 RUB/TRY - 0.35 USD/TRY - 32.49
ev

“KENT’İN GÜNDEMİ” RUS KRİZİNİ MASAYA YATIRDI…

Fatih Bozoğlu ile Kent’in Gündemine konuk olan Bodrum.com.ru adlı sitenin İş Geliştirme Yönetmeni olarak görev yapan İgor Pasinchuk “Türkiye­Rus Krizi” ile ilgili çok önemli değerlendirmelerde bulundu.

“KENT’İN GÜNDEMİ” RUS KRİZİNİ MASAYA YATIRDI…

Bodrum’da yaşayan ve Rusça konuşan vatandaşları için danışmanlık hizmeti veren www.bodrum.com.ru adlı sitenin iş geliştirme uzmanı olarak görev yapan gazeteci İgor Pasinchuk Bodrum’da çalışmanın çok özel olduğu ve bu konuda bütün ekip olarak burada çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Rus uçağının düşürülmesi ile başlayan krizin, Türkiye ve Rusya ilişkileri açısından olumsuz sonuçları birer birer ortaya çıkmaya başladı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Rus Cumhurbaşkanı Putin’in sert söylemleri sonucu ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda olumsuz bir sürece girildi. Türkiye ve Rusya ile birlikte özelde de Bodrum bu krizden dolayı 2016 turizm sezonu için endişe içinde.

Uzun zamandır iş yaşamını Bodrum’da sürdüren İgor Pasinchuk Türkiye’nin kendisi için ikinci bir memleket olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “1992 yılında Moskova’da gazetecilik bölümünde okudum. Türkçe ve İngilizce bölümünde. Türkiye ile ilişkilerim oradan kaynaklandı. O zamandan buya Türkiye’yi takip ediyorum. Yıllar olmuş ben Türkiye’de çalıştım. Yıllar olmuş ben Türkiye’de öğretmenlik yaptım. Türkiyebenim hayatımda özel bir sayfa ve devam etmek istiyoruz. Maalesef şimdi zor günler yaşanıyor. Bu uçakla ilgili problem sadece üst düzeyde değil, milletlere de değmiş. Hepimiz hissediyoruz.”

Yaklaşık bir aylığına Moskova’ya gideceğini ve durumu orada da değerlendireceğini ifade eden İgor Pasinchuk bu duruma gelmek için çok emek harcandığını ve 20 yıdan bu yana süren bir çalışmanın sonucunda sıfırdan, bu duruma gelindiğine dikkat çekerek şunları söyledi; “90’lı yıllarda Moskova’da organize edilen iş adamlarının gelmeleri ve bütün örgütlerin ortaya çıkması. Turizmin çok rakamlara ulaşması. Bu aslında çok çabuk gelişti. 20 yıl içinde gelişti. Sıfırdan 9 milyar dolara kadar ticaret ve turizm hacmine ulaştı.”

Programın sonunda krize ve olumsuz her şeye karşın Bodrum ve Rusya ilişkilerinin devam etmesi için çaba gösterileceğini kaydeden İgor Pasinchuk ile Fatih Bozoğlu bir Türk ve Rus vatandaş olarak el sıkışarak barış mesajı verdiler.

İgor Pasinchuk Moskova dönüşü yeniden Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi” ne konuk olacağını ifade ederek, Rusya’da ki izlenimlerini Kent TV ekranlarından paylaşacağını da sözlerine ekledi.

www.kenttv.net

Listeye geri dön